Maison Rieux

Het hoofdverblijf op het terrein van Bel Rieux van ca. 4000 m2 is van origine uit begin 1800.
In de lange historie van het huis is er veel gemoderniseerd. De lemen muren zijn vervangen door steen en het dak is ooit vervangen door een bestaand dak van een oude boerderij waarbij de Franse vaklui alle eiken spanten met gat/pen verbinding weer passend hebben gemaakt.
Wij hebben er sinds 2012 veel gerenoveerd. Het huis is nu behoorlijk geisoleerd. Daardoor koel in de zomer en goed te verwarmen in de winter; de living met open keuken middels een pellet kachel, de slaapkamers zijn binnen no-time op temperatuur door elektrische radiatoren.
De gehele elektrische installatie is nieuw en het huis is inmiddels van alle gemakken voorzien, zoals snel internet, een combi magnetron/oven, inductie kookplaat, vaatwasser en een grote overdekte veranda met een gezellige houtkachel.
Het huis is perfect bewoonbaar met 6 personen.
Er zijn op de etage 3 slaapkamers met 6 bedden: een twee persoons kamer met comfortabel, verstelbaar Auping bed, een slaapkamer met 3 bedden en een één-persoonskamer voor optimale privacy.
In de Living is een ruime 3-zitter en enkele fauteuils.
De grote eetkamer beschikt over een grote eettafel met voldoende stoelen voor heerlijke, lange avonden tafelen, spelletjes en goede gesprekken.
Kortom; het is heerlijk vertoeven in Maison Rieux!

De omgeving is prachtig!

De “Val de Serre” is een prachtig wandelgebied en ligt direct onderaan het dorp.
De omliggende dorpen zijn door talloze weggetjes met elkaar verbonden en de moeite waard om per fiets of auto te verkennen.
Op 8 km/5 min. rijden zijn alle voorzieningen onder handbereik, oa:
-bakker met de beste croissants van de regio -benzinestation -supermarkt -apotheek -slager -snackbar

Omgeving

Behalve het genieten van de prachtige natuur en omgeving is er ook voldoende te beleven:

  • kanoverhuur op stromende rivier
  • klimbos
  • paardrijden
  • “Lac de Veille Forges” met strand en waterfietsverhuur -karting -Reims met levendige binnenstad, terrassen, Champagne en een prachtige Kathedraal -Charleville Mézières met de “Place Ducalle”
  • Parijs op ca. 2 uur rijden